Direct naar de inhoud
InloggenGratis beginnen
Alle helpartikelen

Slack

Koppel je Slack één keer: elke app plaatst berichten in de kanalen die de beheerders ervan kiezen, en iedereen krijgt de directe berichten die hij wil.

Wat Slack doet in Taktoria

Slack doet hier drie dingen:

  • Berichten in kanalen: elke app plaatst wat er in die app gebeurt, zoals een lancering die live gaat of een meme die wordt gemaakt, in de openbare kanalen die de beheerders ervan kiezen. Elk soort bericht heeft een eigen kanaal, of geen.
  • Directe berichten: mensen horen over wat van hen is, zoals een beoordeling die aan hen is toegewezen, in Slack naast of in plaats van per e-mail.
  • Opdrachten: iedereen in de workspace kan in Slack /launchcal, /dory, /golinks of /memegen typen, als zichzelf, en ziet een privévoorbeeld voordat er iets in een kanaal komt: zie Slack-opdrachten.

Een eigenaar of beheerder van de workspace koppelt Slack één keer, voor alle apps. Taktoria vraagt Slack toestemming om berichten te plaatsen, om in openbare kanalen te plaatsen zonder uitgenodigd te zijn, om je openbare kanalen op te vragen, om mensen te vinden op e-mailadres en om zijn opdrachten toe te voegen. Het kan je kanalen en je berichten niet lezen.

Berichten in kanalen zijn geschreven in de taal die de meeste leden van je workspace gebruiken; een direct bericht is in de taal van de persoon voor wie het bedoeld is.

Slack koppelen

Alleen een eigenaar of beheerder van de workspace kan Slack koppelen.

  1. Open Instellingen → Integraties.
  2. Kies onder Slack de optie Slack koppelen.
  3. Kies in Slack de Slack-workspace als daarom wordt gevraagd, en geef toestemming.
  4. Terug in Taktoria zegt de kaart aan welke Slack hij gekoppeld is, en toont hij de apps met hoeveel berichten van elke app aan staan.

Er wordt nog niets geplaatst: de beheerders van elke app kiezen hierna de kanalen. Zegt Slack dat de poging is verlopen, of in een andere workspace is begonnen, kies dan opnieuw Slack koppelen.

Kiezen waar elke app berichten plaatst

De beheerders van elke app (de eigenaren en beheerders van de workspace, en iedereen die Beheerder van die app is gemaakt) kiezen waar die berichten plaatst:

  1. Open de app en kies onder Beheer onderaan de zijbalk Slack. Instellingen → Integraties linkt ook naar de pagina van elke app.
  2. Elk soort bericht heeft een eigen rij. Typ een deel van de naam van een kanaal en selecteer het, hoeveel kanalen je Slack ook heeft. Het × naast een gekozen kanaal zet die soort weer op Uit.
  3. Wie een kanaal kiest terwijl alle soorten op Uit staan, kiest het voor allemaal, behalve de drukke (check-ins, en go-links die ergens anders heen verwijzen), die op Uit blijven tot je er een kanaal voor kiest.

Alleen openbare kanalen worden aangeboden: Taktoria plaatst daar berichten zonder uitgenodigd te worden, dus privékanalen staan er niet bij. Een gekozen kanaal dat inmiddels is gearchiveerd of privé is gemaakt, wordt getoond als niet meer vermeld: kies een ander. Stuurt Slack de lijst met kanalen niet, dan vraagt de pagina in plaats daarvan om de ID van elk kanaal, die in Slack onderaan de details van het kanaal staat.

Elke wijziging wordt vastgelegd in het auditlogboek.

Wat elke app plaatst

  • LaunchCal: Er wordt een lancering toegevoegd, met de eigenaren, teams, status en geplande datum; Een beoordelaar neemt een besluit; De datum van een lancering verschuift, van wat naar wat; Een lancering gaat live; en Komende lanceringen, wekelijks: elke maandagochtend de lanceringen die voor de komende 30 dagen gepland staan.
  • OKR Hub: Er komt een doel bij, zodra het gepubliceerd is; Een check-in op een key result, met de notitie; Halverwege het kwartaal: hoeveel doelen er zijn, de gemiddelde score en de key results die al twee weken geen check-in hebben gehad; en Het kwartaal is voorbij: in de eerste week van het volgende kwartaal het gemiddelde en de drie best gescoorde doelen.
  • Dory: Er wordt een evenement gepland, met de deelnamecode en de link; Een evenement gaat open, als een host het start of de tijd ervoor aanbreekt; en Hoe een evenement ging, als het afloopt: wie er kwam, de gestelde en beantwoorde vragen, en de belangrijkste vragen.
  • Go Links: Een go-link gaat live, met waar hij heen gaat en waar hij voor is; en Een go-link verwijst ergens anders heen, van waar naar waar.
  • Memegen: Er wordt een meme gemaakt, alleen als afbeelding, via een link die 30 dagen werkt. Zet De afbeelding beschrijven met de teksten aan en schermlezers in Slack lezen de teksten voor; uit gaat de afbeelding zonder beschrijving.

De kwartalen zijn de boekkwartalen van je workspace.

Wat het nooit plaatst

Alleen wat elk lid van de workspace mag zien, gaat naar een kanaal:

  • Nooit een concept: een lancering, een doel of een go-link wordt geplaatst zodra het gepubliceerd is.
  • Nooit een privédoel. Doelen die in bulk zijn ingevoerd, worden niet een voor een geplaatst.
  • Nooit een Dory-evenement voor Mensen met bepaalde e-maildomeinen: de titel is voor de mensen die het binnenlaat. Nooit de toegangscode van een evenement, en de samenvatting van een evenement met een toegangscode laat de vragen weg.
  • Nooit in een privékanaal, en nooit een direct bericht in plaats daarvan in een kanaal.

Directe berichten

Een direct bericht gaat naar de persoon voor wie het bedoeld is, aan diens Slack-account gekoppeld via het e-mailadres, dus dat Slack-account moet het adres gebruiken dat die persoon in Taktoria gebruikt. Is er geen overeenkomst, dan wordt het naar niemand anders gestuurd.

  • Een beoordeling die in LaunchCal aan jou is toegewezen, en een herinnering daaraan, komen altijd.
  • Al het andere kies je zelf in Account → Profiel → Meldingen, waar elk soort een vakje E-mail en een vakje Slack heeft, onder meer Goedkeuringsherinneringen, Lanceringsupdates, Herinneringen aan lanceringsdatums, Achterstallige lanceringen, OKR-scoreherinneringen, OKR-check-in halverwege het kwartaal, Dory-samenvattingen en Dory-hostherinneringen. Bij Producttips staat Alleen e-mail.

De vakjes Slack verschijnen zodra een beheerder Slack heeft gekoppeld aan een van je workspaces.

Ontkoppelen

In Instellingen → Integraties kiest een eigenaar of beheerder van de workspace Ontkoppelen op de Slack-kaart. Alle berichten in kanalen en alle directe berichten stoppen meteen. De kanalen die de beheerders van elke app kozen, blijven bewaard, dus als je dezelfde Slack opnieuw koppelt, gaat het verder waar het was gebleven.

Om Taktoria helemaal uit Slack te halen, verwijder je de app ook in de instellingen van je Slack-workspace.

Problemen oplossen

  • Er wordt niets geplaatst: open de pagina Slack van de app. Een soort bericht dat op Uit staat, plaatst niets, en alleen wat er gebeurt nadat een kanaal is gekozen, wordt geplaatst.
  • Een kanaal ontbreekt in de lijst: alleen openbare kanalen worden getoond. Maak het openbaar, of kies een ander.
  • De pagina zegt dat Slack niet gekoppeld is: een eigenaar of beheerder van de workspace koppelt het in Instellingen → Integraties.
  • Iemand krijgt geen directe berichten: het e-mailadres van diens Slack-account moet het adres zijn dat die persoon in Taktoria gebruikt, en het soort moet onder Slack zijn aangevinkt in diens meldingen.
  • Koppelen is mislukt of verlopen: kies opnieuw Slack koppelen, vanuit de Taktoria-workspace die je wilt koppelen.
Volgende: Linear